keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Treenitauko - koira oppii?

Fram on ollut muutaman viikon sairaslomalla kennelyskän ja kynsimurtuman takia. Ennen sairaslomaa olin kerennyt jo pitämään yhden viikon treenitauon, eli yhteensä taukoa tuli kolme viikkoa.

Tänään tokoiltiin pitkästä aikaa, ja hämmästyin, miten Fram on voinut oppia asioita ilman treeniä. Jäävistä liikkeistä maahanmeno on ollut kaikkein epävarmin ja hitain.

Aloin harjoittelemaan päivällä lelulla maahan menoa liikkeestä niin, että aina kun Fram onnistui, heitin lelun sen taakse palkaksi. Vauhtia tuli liikkeen suorittamiseen nopeasti, ja pian Fram alkoi jopa pakittamaan maahan mennessään, kun odotti lelua. Silloin tiesin, että on aika siirtyä nameihin.

Kun namit tulivat kuvioon mukaan, pakittaminen loppui, mutta maahanmeno oli edelleen nopeaa ja varmaa. Olen hämmästynyt, kuinka paljon voikaan saada tunnissa aikaan. Framilla oli motivaatio tauon jälkeen kohdallaan!

Nyt alkaa kaikki alokasluokan liikkeet sujumaan sisätiloissa, täytyy vielä lisätä treeniä vieraissa paikoissa ja ulkona. Voisin alkaa harkitsemaan myös jonkinlaisia toko-kisoja ensi kesälle.

2 kommenttia:

  1. JEI!!!

    Joskus mennään yhes treenaa!!!

    VastaaPoista
  2. Mennään vaan! Kunhan saan eka vaan vähän treenattua Framin kanssa ulkona!

    VastaaPoista