sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Voihan Fram

Fram on ollut perjantaista lähtien outo. Perjantai-aamusta lähtien hieman köhinyt silloin  tällöin pitkin päivää.

Perjantai-iltana ei ravannut ollenkaan puhtaasti. Vain peitsasi tai laukkasi. Hetkittäin ontui vuorotellen kaikkia jalkoja. Illalla huomasin, että ainakin kaksi, ehkä jopa kolme kynttä on murtunut ja täytyy poistaa anestesiassa. Tassut niin kipeät, ettei anna edes kunnolla katsoa ja siksi en ole varma poistettavien kynsien lukumäärästä.

Huomenna siis eläinlääkäriin kynsien poistoon. Ja tiistaina kontrolliin keuhkoista.

Olen viikonloppuna paljon miettinyt sitä, onko Framin elämä enää elämisen arvoista. Framin elämä ei ole muuta kuin jatkuvaa eläinlääkäreissä ramppaamista, milloin mistäkin syystä. Kun yhdestä sairaudesta alkaa toipua, tulee jo uusi tilalle.

En jaksa enää. En ole valmis luopumaan Framista, mutta hetkittäin tuntuu siltä, että se olisi vain oikea ratkaisu. Kuinka pitkään voi vaan katsoa, muuttuuko tuon koiran elämänlaatu jossain vaiheessa hyväksi? Ja kuinka pitkä on se aika, mikä koiran pitäisi voida hyvin ennen kuin taas sairastuu uudelleen? Kuinka suuri määrä kipua tai muuta epämukavuutta on "maksimiannos" koiran elämässä?

Fram 3v. 18.11.2013

Fram ja Konsta 3.12.2013 ulkoilemassa

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Törmäsin tekstiisi SLO:sta Hulmukan sivuilla, minulla on myös SLOta sairastava spitsi (diagnoosi ei tosin varmistettu biopsialla, vielä). Olisin todella kiinnostunut kuulemaan Framin tapauksesta ja hoidosta. Yritän parhaillaan räätälöidä oman koirani hoitoa vaivan taas akutisoiduttua. En löytänyt sivuilta sähköpostiasi, jos jaksat ja haluat laittaisitko minulle spostia? sonja.jernstrom (at) helsinki.fi

    VastaaPoista
  2. Guuglettelin tietoa SLOsta ja löysin tieni sivuillesi. Minulla on 11-vuotias rhodesiankoira, jonka kynsiongelmat alkoivat vain muutama vko sitten. Eteneminen on ollut niin hurjaa, että tällä viikolla poistettiin kaikki kynsikapselit, ne olivat kaikki irtoamassa. Nyt toivon, että kivut saataisiin loppumaan (kannan koirani pissalle, muun ajan vain nukkuu) ja uudet kynnet kasvaisi tilalle. SLO on epäilynä, mutta se varmistuu vasta joskus sitten eutansian jälkeen. Koiraltani on kasvattaja poistattanut kannuskynnet ja en halunnut varvasta poistettavan. Hoiton on SLOn mukainen, vaste selviää jatkossa. Kaikki vinkit ja tiedot otan ilolla vastaan. Omakin olo on täll hetkell hyvin epätoivoinen... Minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen paivi@paavorhode.com. Kiitos jo etukäteen ja voimia taistoon SLOta vastaan Framin kanssa!

    VastaaPoista