lauantai 23. maaliskuuta 2013

Koulupäivä ja lehmiin tutustumista

Konstan sosiaalistaminen ja yksinolotreenit etenee. 

Torstai: Torstaina keskityttiin paljon yksinolon treenaamiseen. Ennen torstaita Konsta jäi aina haukkumaan, jos lähdettiin Framin kanssa lenkille. Ja vaihtelevasti haukkui silloinkin, kun Fram jäi seuraksi. Harjoiteltiin aluksi niin, että Konsta jäi muuhun asuntoon yksin, kun mentiin Framin kanssa makuuhuoneeseen. Vasta, kun tämä alkoi toimimaan ja Konsta oli väsyneempi, mentiin Framin kanssa ulko-oven toiselle puolen.

Nyt Konsta jää Framin kanssa ja ilman Framia yksin kotiin hiljaa. Tosin Konsta on jäänyt aivan yksin kotiin vain ollessaan väsynyt, ja onkin mielellään jäänyt nukkumaan. Välillä Konsta ei edes tule ovelle vastaan, vaan jatkaa uniaan.

Torstaina käytiin pikaisesti tutustumassa pihakoira Konnaan ja lähemmin Konsta teko myös tutttavuutta Hunni-kissaan. Alkuun Konna oli vähän pelottava, mutta vartin jälkeen jo painittiin... Kissaan Konsta suhtautui kunnioittavasti.

Perjantai: Perjantaina Konsta oli koko päivän mukana koulussa. Opettajan Lyyli-Podengo piti Konstalle seuraa. Konsta kulki sylistä toiseen ja totutteli käsittelyyn ja myös pöydällä olemiseen. Koulupäivän päätteeksi kävimme tutustumassa pihalla oleviin lehmiin. Alkuun ne jännitti ihan hirveesti, mutta namien ja vartin kuluttua Konsta jo leikki jääpaloilla eikä välittänyt lehmistä.



Illalla ystäväni iso, sekarotuinen ja vilkas nuori koira tuli tutustumaan Konstaan. Konstaa selkeästi jännitti, kun Iita oli niin levoton ja äänekäs.

Lauantai: Aamupäivällä kävimme Konstan kanssa "pentutreffeillä" Keravalla. Rotuina oli paikalla belgianpaimenkoira, australianpaimenkoira, lapinkoira, collie ja kultainennoutaja. Kaikki olivat siis huomattavasti Konstaa suurempia. Konsta tyytyi katselemaan muiden pentujen menoa sylistä ja jalkojen välistä. Hieman teki tuttavuutta nuorimman, eli 10 viikkoisen australianpaimenkoiran, kanssa ja hetken jopa leikkivätkin. Isompien rajummar leikit olisivat olleet Konstalle liian rajuja.

Illalla ystäväni 1-vuotias labradorinnoutaja Aku tuli käymään. Aku oli Iitaa huomattavasti rauhallisempi ja ymmärsi, että toinen on pieni. Akun kanssa kaikki meni hyvin eikä Konstaa pelottanut ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti