torstai 21. maaliskuuta 2013

Sosiaalistamista

Framin kanssa tein sen virheen, että en uskaltanut ottaa sitä mukaan joka paikkaan, sillä pelkäsin tarttuvia tauteja.

Konstan kanssa siis päätin hoitaa sosiaalistamisen kunnolla. Näin meidän ensimmäinen viikko on mennyt:

Maanantai: Totuteltiin kotona olemiseen ja käytiin tutustumassa Jeriin ja Viliin. Alkuun vähän jänskätti, mutta Jeri-pappa vei Konstan sydämmen. Viliä harmitti, kun mulla on taaaas uusi kakara. Mutta eiköhän se siitä pian iloksi muutu.

Tiistai: Käytiin aamupäivällä Konstan kanssa mustissa ja mirrissä. Satuttiin semmoiseen aikaan, että siellä oli kahden kultaisennoutajan ja yhden labradorin leikkihetki. Konsta pääsi tutustumaan isoihin, rauhallisiin koiriin ja seurailemaan niiden leikkiä sivusta. Alkuun Konstaa jännitti niin paljon, että piiloutui pehmolelujen sekaan, mutta pian se jo seuraili rauhallisesti ja olikin nopeasti jo unessa. Koirien lisäksi Konsta pääsi tutustumaan Mustin ja Mirrin työntekijöihin.

Illalla Konsta lähti mukaan tallille, kun olin menossa ratsastamaan. Hoitotäti Sanna lähti mukaan huolehtimaan Konstasta ratsastustunnin ajaksi. Tallilla Konsta pääsi tutustumaan moneen ihmiseen ja tietysti hevosiin. Käytiin seuraamassa edellistä tuntia katsomosta, ja Konsta vain seuraili katseellaan hevosia. Käytiin myös tutustumassa yhteen kimoon hevoseen maneesissa, ja se vähän jänskätti. Tallissa Konstaa jännitti, jos sen laski maahan, mutta sylissä kaikki oli niin ookoo, että siihen nukahti.

Keskiviikko: Aamulla lähettiin Konstan kanssa tutustumaan toiseen talliin ja Tomppa-hevoseen. Satulahuoneessa käytiin moikkaamassa remmissä kiinniolevaa Leksaa (suursnautseri). Leksa oli Konstan mielestä vähän pelottava, mutta Konsta tyytyi seurailemaan kauempaa. Tallissa pidin Konstaa vapaana, ja alkuun Konstaa piti houkutella nameilla liikkumaan perässä. Kylmä tallin lattia oli inhottava ja hevoset piti kummallista ääntä. Harjaillessani Tomppaa Konsta tuli kuitenkin karsinan viereen istumaan ja katseli rauhallisesti Tomppaa. Kahdessa tunnissa Konsta rohkaistui liikkumaan hyvin tallissa eikä kauheasti välittänyt hevosista.

Tallilla Konsta näki myös kengitystä ja kuuli siihen liittyviä kovia ääniä eikä niistä välittänyt.

Torstai: Tänään harjoitellaan vain yksinjäämistä, sillä se on Konstalle vaikeaa jos Framkin lähtee. Päivällä saatetaan käydä tapaamassa pihakoira Konnaa ja illalla iskällä syömässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti